Termékkatalógus

Nyomtatás
Nyomtatás

Jellemzők

A Héra Prémium selyemfényű belső falfestékkel kialakított bevonat tartós, kopásálló, dörzsálló, karcálló, mosható, fertőtleníthető, és biztosítja a fal természetes szellőzését. Nagy igénybevételnek kitett lakószobák, irodák, üzlethelyiségek, iskolák, éttermek, szállodák, fal- és mennyezetfelületeinek tartós, dekoratív és esztétikus kialakítására alkalmas.
  • Falra
  • Ecsettel
  • Korongecsettel
  • Festőhengerrel
  • Szórópisztollyal
  • Beltérre
  • Vizes

Milyen felületekre a legjobb?

A HÉRA PRÉMIUM SELYEMFÉNYŰ BELSŐ FALFESTÉK felhordható vakolatra, betonra, azbesztcementre, gipszkartonra, tapétára, üvegszövet tapétára (pl. Progold, Waltex tapétára), fára stb.

Felület előkészítés

Betonfelületről az esetleges formaleválasztót el kell távolítani, korábban festett falfelületekről az enyves festéket le kell kaparni. A vakolathibákat UNIKITT/PROGOLD MESTERTAPASZ-szal ki kell javítani, Gipszvakolatot FALFIX/HÉRA DISZPERZIÓS MÉLYALAPOZÓ-val kell előkezelni. A szilárd, száraz, portalan, szennyeződésektől és leváló anyagtól mentes falfelületre vihető fel alapos felkeverés után az első réteg HÉRA PRÉMIUM SELYEMFÉNYŰ BELSŐ FALFESTÉK 3-5 % vízzel hígítva. A második réteget kb. 2 óra száradási idő után hígítás nélkül lehet ráfesteni. Új felület esetén: Frissen vakolt vagy meszes falfelületeknél TRIGLETT/PROGOLD beltéri porglett használata után vagy gipszes glettelés esetén a foltosodás megakadályozására FALFIX/HÉRA DISZPERZIÓS MÉLYALAPOZÓ-t, vagy GLETTFIX/DISZPERZIT BELTÉRI ALAPOZÓ-t javasolunk. Régi felület esetén: A régi laza, pergő vakolat- és festékréteget mechanikai úton el kell távolítani. Az enyves kazeines vagy CMC tartalmú festékeket teljesen el kell távolítani. Erősen nedvszívó felületeknél vagy a felület szívóképességének kiegyenlítése érdekében FALFIX/HÉRA DISZPERZIÓS MÉLYALAPOZÓ, vagy GLETTFIX/DISZPERZIT BELTÉRI ALAPOZÓ használata szükséges. Az esetleges vakolathibákat UNIKITT/PROGOLD MESTERTAPASZ-szal vagy TRIGLETT/PROGOLD beltéri porglettel ki kell javítani. Porglett vagy gipszes glettelés után és erősen szívóképes falfelület esetén a fal szívóképességét FALFIX/HÉRA DISZPERZIÓS MÉLYALAPOZÓVAL vagy GLETTFIX/DISZPERZIT BELTÉRI ALAPOZÓ beeresztővel kell kiegyenlíteni. Az így előkészített és vízzel benedvesített falfelületre kell alapos felkeverés után a HÉRA PRÉMIUM SELYEMFÉNYŰ BELSŐ FALFESTÉK-et felhordani a felület minőségétől függően 2–3 rétegben.
Fontos tudnivaló: Festéshez közepes méretű, rövidebb szőrű, minőségi szerszámok használata ajánlott. Az élek és sarkok stb. kihúzását a festéssel egy időben végezzük. A festés végeztével ne hirtelen szellőztessünk. Az egyes rétegek felvitele között legalább 2 óra száradási időt kell biztosítani. A festés +5°C-nál alacsonyabb hőmérsékletű helyiségben vagy festékkel nem végezhető.
Bővebben

Legfontosabb tulajdonságok

Hígithatóság: Szükség szerint vízzel.
Kiadósság: 9 m2/liter
Kiszerelések: 16l
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
Száradási idő: 2 óra
Átfesthetőségi idő: 2 óra

Bejelentkezés festők, kereskedők részére

Belépés festők részére:


Belépés partnerek részére:

Ablak bezárása